СПЕШНА ПОМОЩ 032 607 369
EN
VIP профилактика Online Резултати
Back to top hospitalpulmed.bg

Безплатното тестуване е за реакция към 30-те най-чести алергена

Безплатното тестуване е за реакция към 30-те най-чести алергена Безплатното тестуване е за реакция към 30-те най-чести алергена Безплатното тестуване е за реакция към 30-те най-чести алергена
Безплатното тестуване е за реакция към 30-те най-чести алергена

Безплатното тестуване е за реакция към 30-те най-чести алергена

в. 24 часа Стр. 18
25.11.2016

В седмицата за безплатни консултации се включват лекари от 6 кожни клиники и кабинети - в Александровска болница, "Токуда", "Пълмед"- Пловдив, университетските клиники в Стара Загора и Плевен и АСИМП - Русе. При нужда там ще се извършва и тестуване със стандартните за Европа серии от масови алергени, дарени от компании производители, съобщи председателят на Българското дружество по дерматология доц. Гриша Матеев. Методиката на тестуването предполага отчитане на резултата 48 часа след поставянето на резервоарчетата с алергени, така че реално изследването може да започне само в понеделник или вторник, с известен компромис - и в сряда. А в четвъртък и петък ще бъдат отчитани резултатите и пациентите ще бъдат консултирани за възможностите за лечение.

Стандартната серия включва 30 алергена. Те се поставят в малки резервоарчета, които се фиксират със специална лепенка върху гърба така, че веществото да контактува с кожата в продължение на две пълни денонощия. Единственото неудобство е, че през този период гърбът не трябва да се мокри. След изтичането на тестовото време лепенките се махат в дерматологичния кабинет. Ако има алергия, тя се проявява с различна по интензивност кожна реакция. Тогава може да се прецени и необходимостта от лечение и възможните терапии, обясни доц. Казанджиева.

За включване в графика за безплатните консултации няма нужда от направление. Необходимо е единствено предварително записване за насрочване на час. На обявените телефони може да се получи и допълнителна информация за процедурата и по-тясно специализираните прегледи.


Номерата на клиниките и кабинетите са съответно:

"Александровска" - 02/9230495

"Токуда" - 02/4034933

"Пълмед" в Пловдив - 032/607300

Университетска кожна клиника в Стара Загора - 042/698109

Университетска кожна клиника в Плевен - 064/886696

АСИМП в Русе – 0888594144