СПЕШНА ПОМОЩ 032 607 369
EN
VIP профилактика Online Резултати
Back to top hospitalpulmed.bg

ДКЦ "Пълмед" с нова мамографска система

ДКЦ ДКЦ ДКЦ
ДКЦ

ДКЦ "Пълмед" с нова мамографска системаНад 55 Стр. 19

28.10.2016Нова мамографска система вече работи на територията на ДКЦ "Пълмед" в гр. Пловдив. Апаратурата служи за изследване, наречено мамография - образно-диагностичен метод, при който с много ниска доза йонизиращо лъчение се визуализират структурите, изграждащи млечната жлеза. Тя е основен метод, който се използва за скрининг при рак на млечната жлеза при жени на и над 40-годишна възраст. С нейна помощ могат да се визуализират малки лезии, които при физикален преглед от специалист не биха могли да бъдат опипани.

"Ранното откриване на началните стадии на рака на гърдата чрез скрининг мамография увеличават шансовете за успешно лечение на заболяването. Препоръчително е жените да преглеждат млечните си жлези посредством ехографско изследване до 40г. възраст. След 40- ата си година е желателно прегледът да се осъществява с мамографско изследване веднъж годишно", препоръчва ТОП специалистът по образна диагностика в област Пловдив д-р Алтай Косев.

Той съветва дамите да не пропускат прегледа си, тъй като ранното диагностициране на рака на млечната жлеза е от изключителна важност за успешното провеждане на лечение.