СПЕШНА ПОМОЩ 032 607 369
EN
VIP профилактика Online Резултати
Back to top hospitalpulmed.bg

Болница „Пълмед“ със социална инициатива през летните месеци

Университетска болница „Пълмед“ стартира социална кампания в разгара на лятния сезон. През изминалия месец юли, настоящият август и септември всеки пациент изписан от лечебното заведение получава безплатно бутилка изворна вода от 1.5л. като символ на здравето.
 
 
Инициативата има за цел да напомни, че редовната консумация на вода е от изключително важно значение за живота на клетките в организма. Водата участва в преноса на кислород и хранителни вещества до тях, участва активно в обмяната на веществата в тялото и в поддържането на  телесната му температура. Тя пречиства от токсините и възстановява жизнеността на организма. 
 
 
Приемът на вода е важен за запазване баланса на течностите в тялото, а през лятото необходимостта от приемът й е още по-голяма, тъй като тялото осъществява активна терморегулация  чрез потта  посредством отделянето на големи количества вода от екринните жлези. Човешкото тяло съдържа около 70-75% вода.
Именно затова специалистите съветват особено през летните месеци да увеличим приемът на вода и течности с цел избягване на дехидратация на тялото и последващите от нея здравословни проблеми.
 
Кампанията за раздаване на бутилки с изворна вода се реализира на територията на всички клиники и отделения на болницата, а основен дарител е Изворна вода „Бачково“.
 
Водещото предимство в състава на изворна вода “Бачково” е нейния показател PH 7.23, позволяващ ежедневна употреба без излишно натоварване на човешкия организъм. Изворна вода “Бачково” се добива от естествен каптиран извор, разположен  в резерват  “Червената стена”, който е под закрилата на ЮНЕСКО, като част от международната мрежа биосферни резервати. Изворът е разположен в живописната северна част на Родопи планина и водата, извираща от недрата му се бутилира без допълнителни обработващи технологии, предоставяйки на потребителите планинска, кристално чиста вода.